Sunday, March 3, 2013

Teine teema

Teine teema: õppematerjalide koostamise vahendid.

Peale materjali läbitöötamist otsustasin katsetada eXe Learning materjalide koostamise programmi, kuid kuna mingil põhjusel lõpetas minu Win 7 64 bit ootamatult ja lõplikult antud programmiga lõpufaasis koostöö, siis olin sunnitud valima alternatiivina myUdutu veebirakenduse.

Koostasin antud veebikeskkonnas automaatrelva AK 4 tutvustava õppematerjali koos lühikese testiga.

Antud materjal paikneb siin.

Antud materjal on paraku vesimärgiga.

Lisaks lõin eraldi SCORM 2004 paketi, mille huvilised võivad alla laadida siit.

Sisupakett peaks olema ilma vesimärgita.

Enne kui alustasin õppematerjalide loomist antud keskkonnas, siis tegelikult proovisin minupoolt juba eelnevalt Iliases koostatud kursust SCORM paketina myUdutu keskkonda importida. Pidin paraku pettuma ja importimine ei õnnestunud.

Üldiselt on keskkond loogiliselt ülesse ehitatud ning peaks rahuldama tavakasutajat, sellegi poolest on olemas palju alternatiivseid võimalusi (vesimärk tundub väljapressimisena).

Oli igati huvitav teema, mida sai ka praktiliselt rakendada ning jään huviga järgmisi väljakutseid ootama.


3 comments:

  1. Pean tunnistama, et mina üldse ei riskinudki eXe Learningus oma kursust luua, sest sa pole esimene, kes kurdab, kuidas see keskkond kasutajaga koostööd teha ei taha. Niisiis tutvusin samuti myUdutuga. Vesimärgist vabaneb väga lihtsalt-vajad on vaid ruumi veebiserveris, kuhu SCORM pakett üles laadida.

    ReplyDelete
  2. SCORM standard on mõeldud standardsete sisupakettide mahamängimiseks õpihaldussüsteemis. See võimaldab ära kirjeldada sisupaketis olevate lehekülgede loetelu, järjekorra jms. Kõik SCORM autorvahendid on mõnevõrra erinevate võimalustega ning seetõttu ei saa ühe autorvahendi abil tehtud sisupaketti teise autorvahendisse importida. Mitmetel autorvahenditel on oma failiformaat, milles sisupaketi lähtefail salvestatakse. Näiteks eXe Learning puhul on selleks .elp laiendiga fail.

    Millist eXe versiooni Sa katsetasid, et see Win 7 64bit peal ei töötanud? Kas vana exelearning.org versiooni või uut hispaanlaste INTEF eXe?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kasutasin exelearning.org versiooni. Probleemiks võib tegelikult olla ka see fakt, et kasutan tööarvutit, millel on peal teatud piirangud ja mida paljuski hallatakse läbi terminal lahenduse keskselt.

      Delete