Sunday, April 28, 2013

Kuues teema.

Kuues teema: allikmaterjalidele viitamine.

Loetud artikkel oli huvitav ja hariv. Kõige huvitavamad olid ruskikareeglid ehk põhialused ja loomulikult APA6. Üllatav on loomulikult reeglite rohkus ning valikute võimalus.

Google Scholar on tegelikult mulle tuttav juba varasemalt, ning antud keskkonda olen kasutanud küllaltki sagedasti.
Scholarist leitud artiklid leidsin ülesse ka Mendeleyga, kuigi otsimist oli tublisti.

Mendeley oli tegelikult installeeritud arvutisse juba varasemalt, kuid kasutamisvajadust otseselt ei ole olnud.
Mis puudutab dokumentide otsingut Tallinna Ülikooli akadeemilise raamatukogu andmebaasidest, siis paraku jäi antud võimalus proovimata kuna hetkel mul puudub juurdepääs. Kuni tänaseni olen hakkama saanud ID-kaardi ja mobiilse ID-ga. Uskumatu, et antud lahendus ei ole veel TLÜ akadeemilise raamatukoguni jõudnud.



Lisasin ka leitud artiklid Mendeley arhiivi ja testisin viitamist:

Barbaroux, P., & Godé-Sanchez, C. (2007). Acquiring core capabilities through organizational learning : Illustrations from the U . S . military organizations. Defense, 25. Retrieved from http://hal.archives-ouvertes.fr/hal-00293534/

Testisin ka erinevaid stiile:

[1] S. Duncan, “THE U.S. ARMY’S IMPACT ON THE HISTORY OF DISTANCE EDUCATION.,” Quarterly Review of Distance Education, vol. 6, no. 4, pp. 397–404, 2005.

Veebipõhiselt (Mendeley) oli vaäga lihtne artiklite osas otsinguid teostada ja lisada leitud tulemused Desktopi. Allalaetud programm paraku suutis manageerida ainult nende dokumentidega, mis juba arvutis olemas. Otsingu süsteemi, mis oleks seotud veebiga, ei suutnud ma leida.

Lisaks sellele palun ma teil lisada oma postitusele nelja allikatüübi viited, mis on vormistatud APA6 viitamissüsteemi järgi. Ideaalis võiks vähemalt osa neist olla seotud magistritööga. Kui kasutate viidete vormistamisel Mendeley tarkvara, siis kontrollige tulemus üle ka eestikeelsest APA6 lühikokkuvõttest (.pdf). Neli allikatüüpi, mille viiteid ma ootan, on:

■raamat (Book)

[1] M. G. Moore and W. G. Anderson, Handbook of distance education, vol. 35, no. 4. Lawrence Erlbaum Associates, 2003, pp. 511–512.

■teadusajakirjas ilmunud artikkel (Journal Article)

[1] S.-H. Liao and Y.-P. Ho, “A knowledge-based architecture for implementing collaborative problem-solving methods in military e-training,” Expert Systems with Applications, vol. 35, no. 3, pp. 976–990, 2008.

■konverentsikogumikus ilmunud artikkel (Conference Proceedings)

[1] R. E. T. Jones, E. S. Connors, M. E. Mossey, J. R. Hyatt, N. J. Hansen, and M. R. Endsley, “Modeling Situation Awareness for Army Infantry Platoon Leaders Using Fuzzy Cognitive Mapping Techniques,” in Processing, 2010, no. March, pp. 21–24.

■veebilehekülg (Web Page)

Tipp, V., (2010). Kes on haridustehnoloog? Loetud aadressil http://www.scribd.com/doc/31144190/Kes-on-haridustehnoloog

Kasutatud materjalid:

Põldoja, H., & Laanpere, M. (2012). Allikmaterjalidele viitamine. Loetud aadressil http://oppematerjalid.wordpress.com/oppematerjalid/allikmaterjalidele-viitamine/

1 comment:

  1. ÕISi kasutaja saad teada kui logid end ÕISi sisse ID-kaardiga või Mobiil IDga. Minu andmete alt leiad TLÜ e-posti aadressi, millest eespool @ on nö kasutajatunnus. Igaks juhuks proovi enda levinumad paroolid läbi :) Minul see omal ajal aitas :D

    ReplyDelete